China Light: bijdrage aan het verminderen van oceaanvervuiling

Het is overduidelijk dat onze oceanen erg belangrijk zijn, voor onszelf en voor alle andere soorten op de planeet. Onze oceanen worden echter bedreigd door de invloed van de mens en de effecten van de mens op de wateren van de wereld zijn wijdverspreid. China Light streeft er actief naar om de invloed van de mens op de planeet te verminderen, zowel door bewust naar de eigen activiteiten te kijken als door het bewustzijn van de vele bezoekers te vergroten.

Verlichte oceaan

China Light heeft de mogelijkheid om een grote 'splash' te maken door het bewustzijn over oceaanvervuiling te vergroten en het grote publiek aan te moedigen zijn steentje bij te dragen. Een goed voorbeeld hiervan was de editie van de Verlichte Oceaan (in het Frans ook wel "Océan en Voie d'Illumination" genoemd), georganiseerd samen met en in de Jardin des Plantes (Nationaal Museum voor Natuurlijke Historie) in Parijs, die onze zakenpartner is. Tijdens dit evenement konden bezoekers zich vergapen aan oceaanwezens zoals de grote witte haai, de orka, maar ook semi-aquatische dieren zoals de ijsbeer en de grote flamingo, tot leven gebracht in adembenemende lantaarnkunst. Het evenement was een groot succes, met meer dan 320.000 bezoekers en overweldigend positieve recensies. Ondanks het winterse weer stonden opgewonden toeschouwers urenlang in de rij om zich te vergapen aan de oceaanwezens, gecreëerd in licht en kunst door China Light. De Franse dierenliefhebberwebsite Animaux Online schreef: "tientallen wezens zullen je verrassen in deze artistieke en poëtische installatie". De krachtige boodschap van de tentoonstelling bleef niet onopgemerkt, want Light ZOOM Lumière, een Frans bedrijf en mediaplatform schreef: "Dit Festival of Lights biedt een verlichte wandeling die uitnodigt tot dwalen. Het bewustzijn van dieren wordt door China Light tot leven gebracht door het tonen van biodiversiteit. Het is belangrijk om de flora en fauna te behouden voor toekomstige generaties."

Het belang van onze oceanen

De oceanen van onze planeet beslaan ongeveer 71% van het aardoppervlak en 90% van de biosfeer op aarde. Ze zijn onmetelijk belangrijk voor de gezondheid van onze planeet en alle soorten die erop leven. We kunnen gerust zeggen dat we zonder de oceaan niet zouden bestaan en niet zouden kunnen blijven bestaan. Helaas wordt de oceaan bedreigd door de mens. Mensen belasten deze planeet en haar oceanen te veel en dit is zeker niet onopgemerkt gebleven voor China Light. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om niet alleen stappen te ondernemen om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook om het publiek bewuster te maken van het effect van de mens op de oceaan en zijn overvloedige soorten. Aangezien onze evenementen het potentieel hebben om veel mensen te bereiken - bezoekers, organisaties, bedrijven en instellingen - vinden we dat we dat potentieel moeten gebruiken om een positieve impact te hebben op de aarde, het milieu, de oceanen en de wilde dieren die er leven.

Duurzaamheid

China Light is van mening dat je, om de wereld te verbeteren, bij jezelf te rade moet gaan en daar de verandering teweeg moet brengen. Omdat de organisatie met veel materialen werkt, proberen we dit zo duurzaam mogelijk te doen. Onze lantaarns worden gemaakt van duurzame stoffen in plaats van plastic. Bovendien worden de lantaarns die we maken meerdere keren hergebruikt en proberen we steeds meer partners te bereiken, zodat we meer evenementen hebben waar we onze creaties kunnen laten zien. China Light heeft ook een zusterbedrijf in de VS, waarmee het materialen deelt. Hierdoor kunnen we onze lantaarns een zo lang mogelijke levensduur geven, zodat we het afvalmateriaal dat onze evenementen produceren kunnen verminderen. De kleurrijke lichtshows worden mogelijk gemaakt door LED-verlichting, die zeer efficiënt is en relatief weinig elektriciteit verbruikt. En een deel van de inkomsten die China Light maakt met haar evenementen wordt gedoneerd aan goede doelen, waaronder milieubescherming.

Verlichte soorten

Een ander evenement georganiseerd door China Light dat het bewustzijn probeerde te vergroten over de invloed van de mens op de biosfeer van onze aarde, was de editie van de verlichte soorten ("Espèces en Voie d'Illumination"), ook in de Jardin des Plantes in Parijs. Hier werd de focus breder getrokken: naast veel bedreigde oceaansoorten, zoals de blauwe vinvis, kwamen ook dieren uit andere habitats aan bod, zoals tijgers en panda's. Zelfs uitgestorven soorten zoals wolharige mammoeten en dinosaurussen kwamen aan bod. Omdat het festival bijzonder druk bezocht werd, had China Light opnieuw de kans om veel mensen te beïnvloeden, hopelijk hun opvattingen en gedrag te veranderen en een positieve invloed uit te oefenen op het effect van de mens op de planeet. Het evenement was even succesvol in termen van indruk maken op lokale media en bedrijven. Light ZOOM Lumière schreef: "de wandeling door de dierentuin van de Jardin des Plantes liet je de diversiteit van het dierenrijk ontdekken. Het presenteerde emblematische diersoorten zoals de panda, de olifant of de giraffe".

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros.