China Light: het jaar van de tijger

Het is het jaar van de tijger en dat is iets wat niet onopgemerkt voorbij kan gaan aan de kunstenaars van China Light. Het dier staat in de Chinese cultuur bekend als de koning van alle dieren. Het staat symbool voor kracht en dapperheid. China Light vertaalt dit op een prachtige manier in hun indrukwekkende installaties, gewijd aan dit majestueuze dier.

Over Chinees Nieuwjaar

Volgens onze kalender begon het Chinese 2022 Nieuwjaar op 1 februari. Dit kleurrijke, enthousiaste en cultureel rijke feest duurt normaal gesproken ongeveer vijftien dagen. Tijdens dit feest vieren de Chinezen de familie en eren ze de levenden en de doden. Oude gebruiken en tradities worden in ere gehouden tijdens deze grootse viering. Voor veel Chinezen is het dan ook gebruikelijk om dit feest met de familie te vieren. Je hebt waarschijnlijk wel gehoord dat het Chinese Nieuwjaar gekoppeld is aan een dier. Volgens westerse gebruiken is je dierenriemteken gekoppeld aan je geboortemaand. De Chinezen gebruiken echter geboortejaren om de dierenriem te bepalen. De twaalf dieren zijn in volgorde: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Dit jaar is het het jaar van de Tijger.

Wat zal dit jaar brengen voor de Tiger?

Als je geboren bent in 1974, 1986 of 1998, dan is dit jouw jaar volgens de Chinese astrologie. Ondanks de voorspelde stemmingswisselingen en slaapgebrek in deze turbulente tijden, staan de tijgers veel goede dingen te wachten. Denk bijvoorbeeld aan een boost voor je carrière en de manier waarop je de liefde beleeft. Tijger-mannen en -vrouwen zijn geweldige romantische partners.

China Light: Het jaar van de tijger

De organisatie van China Light probeert altijd zo dicht mogelijk bij de Chinese cultuur te blijven. Dus hebben de kunstenaars ook prachtige kunstwerken gemaakt, opgedragen aan deze machtige Tijger. We hebben het over adembenemende lichtinstallaties die voor urenlang kijkplezier zorgden. De kunstwerken waren bijvoorbeeld te bewonderen tijdens het Jungle Book Light Festival in Zoo Antwerpen.

Over China Light

China Light gebruikt hun indrukwekkende en spectaculaire evenementen om aandacht te vragen voor belangrijke zaken zoals dierenbescherming. De installaties vertellen verhalen en geven bezoekers een prachtig inzicht in de Chinese cultuur. Hetzelfde geldt voor de prachtige Tiger-beelden, die dit jaar een speciale vermelding verdienen.