Betoverende festivals van licht

Nu de avonden in 2023 langer worden, de winter zijn intrede doet en Kerstmis voor de deur staat, presenteert China Light Festival weer verschillende prachtige lichtfestivals in heel Europa. In Parijs licht de historische Jardin des Plantes bijvoorbeeld op in een 'Jungle of Illumination' thema, terwijl dierentuin Planckendael in Mechelen bezoekers uitnodigt om een fantasiewereld vol draken en eenhoorns binnen te gaan.

Parijs: Een tropische lichtjungle

In het hart van de lichtstad wordt de Jardin des Plantes omgetoverd tot een nog betoverender en exotischer lichtspektakel. Het thema van dit jaar, 'Jungle en Voie d'Illumination', nodigt bezoekers uit om deel te nemen aan een nachtelijke reis door een magische wereld van verlichte dieren en planten. Epische lichtsculpturen van zeldzame dieren en exotische flora brengen de Jardin des Plantes nog meer tot leven als een tropisch paradijs. Het biedt een spectaculaire ervaring die zowel ouderen als jongeren en iedereen daartussenin betovert.

Planten en dieren in de tentoonstelling

De tentoonstelling beslaat een groot gebied en laat planten- en diersoorten uit de hele wereld zien. Je vindt er, naast andere fauna, de atlasmot of vliegende cobra, de pijlgifkikker en de okapi. Onder de flora vind je trompetbomen, de Rafflesia Arnoldii - 's werelds grootste bloem, die als inspiratie diende voor het Pokémon-ontwerp voor Vileplume - en een combinatie van de orchidee bidsprinkhaan en de vlinderorchidee, die prachtig samengaat door mimicry met zijn witte en roze kleuren. De tentoonstelling biedt een fascinerend kijkje in de rijke diversiteit van het planten- en dierenleven van over de hele wereld, waardoor het een onvergetelijke ervaring is voor natuurliefhebbers van alle leeftijden.

Mechelen: Draken en eenhoorns verlichten de nacht

Niet ver van de bruisende steden Antwerpen en Brussel ligt in Mechelen Zoo Planckendael, dat zijn poorten opent voor weer een adembenemend lichtfestival. Het thema draken en eenhoorns nodigt gasten uit om in een mythische fantasiewereld te stappen, waar fantastische wezens uit legendes en sprookjes de paden verlichten. De prachtig verlichte beelden van eenhoorns, draken en andere magische beesten creëren een unieke en dromerige sfeer. Dit is perfect voor een romantisch afspraakje of een uitje met familie of vrienden.

Feest voor de zintuigen

Beide lichtfestivals zijn meer dan alleen visuele pracht; ze zijn een feest voor al je zintuigen. In de junglestad kunnen bezoekers genieten van warme dranken en Franse lekkernijen terwijl ze over de verlichte paden van de Jardin des Plantes dwalen. In de dierentuin Planckendael zorgen geurige winterlekkernijen en gezellige geluiden van zowel de festival- als de dierbewoners voor een warme, levende en ademende en uitnodigende sfeer.

Belang van het bericht

Deze lichtfestivals zijn niet alleen bijzonder vanwege hun schoonheid, maar ook vanwege hun boodschap. Ze benadrukken het belang van zowel natuurbehoud als biodiversiteit. De verlichte dieren in Parijs vertegenwoordigen soorten van over de hele wereld, sommige bedreigd, sommige zelfs volledig uitgestorven. Ze herinneren ons aan de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet, terwijl het festival in Mechelen een magische en tegelijk educatieve ervaring biedt over mythische wezens en hun plaats in onze cultuur en geschiedenis. Sterker nog, China Lighting Festival is in staat om lantaarns op maat te maken voor elk lichtthema. Ze laten zien dat alles mogelijk is als het gaat om het verlichten van onze wereld, ongeacht het thema of de onderliggende boodschap.

Een uitnodiging om te dwalen en je af te vragen

Of je nu de romantische straten van Parijs wilt verkennen of de historische charme van Mechelen wilt ervaren, deze lichtfestivals nodigen uit tot verwondering. Al dwalend herinneren ze ons eraan dat er zelfs in de donkerste tijden altijd licht en schoonheid te vinden is. Dwaal dit winterseizoen rond en onderneem de reis langs deze magische festivals. Laat je betoveren door hun licht en kleur en ervaar het ultieme verlichte ontzag.

Koop je tickets:

Mechelen Parijs