Lantaarn Festival

Het Lantaarnfestival, ook bekend als het Lentelantaarnfestival, is een Chinees festival dat wordt gevierd op de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese maankalender. Dit is de laatste dag van de traditionele Chinese nieuwjaarsvieringen. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot het populairste lantaarnfestival en lichtevenement in China. Nu de technologie is verbeterd, gebruiken we elektriciteit om de lantaarns te verlichten, terwijl we dezelfde traditionele vaardigheden gebruiken om lantaarns te maken. Er zijn veel thema's die gebruikt kunnen worden, zoals dieren, planten, zeedieren, Chinese cultuur, internationale architectuur, ruimte, geschiedenis, oude verhalen en nog veel meer. Naast een wandeling langs prachtige lantaarns kunnen er nog veel meer elementen worden toegevoegd, zoals optredens, dinosaurusattracties, lantaarnspeeltuinen, authentieke eetkraampjes, culturele tentoonstellingen en nog veel meer. Alle rondreizende festivalactiviteiten bieden eindeloos veel plezier! Boek ons vandaag nog voor je volgende evenement.

Galerij

Het Chinese lantaarnfestival heeft, net als sommige andere feestdagen, verschillende definities. Een bekend lantaarnfestival voor mensen buiten China is bijvoorbeeld het Mid-Autumn Festival,
een oogstfeest dat vooral door Chinezen wordt gevierd en dat voorspoed en reünie betekent op de dag met volle maan in het jaar.

Voor Chinezen verwijst het Chinese Lantaarn Festival meestal naar het Lentelantaarn Festival op de laatste dag van het traditionele Chinese Nieuwjaar in de oudheid. Het Lentefeest heeft een lange geschiedenis. Het gaat terug tot meer dan 2000 jaar geleden en is verbonden met het bewind van keizer Han Ming in de tijd dat het boeddhisme in China groeide. Keizer Han Ming was een voorstander van het boeddhisme en merkte dat boeddhistische monniken lantaarns in tempels aanstaken op de vijftiende dag van de eerste maanmaand. Hierop beval keizer Han Ming alle huishoudens, tempels en het keizerlijk paleis om op die avond lantaarns aan te steken. Vanaf dat moment ontwikkelde het zich tot een volksgebruik. In de Sui-dynastie in de zesde eeuw nodigde keizer Yangdi gezanten uit andere landen uit naar China om de kleurrijke verlichte lantaarns te zien en te genieten van de galavoorstellingen. In de Song Dynastie werd het festival vijf dagen gevierd en begonnen de activiteiten zich te verspreiden naar vele grote steden in China. Kleurrijk glas en zelfs jade werd gebruikt om lantaarns te maken, met figuren uit volksverhalen op de lantaarns geschilderd. De grootste viering van het Lantaarnfestival vond echter plaats in het begin van de 15e eeuw. Het festival duurde tien dagen. Keizer Chengzu had de binnenstad als centrum voor het tentoonstellen van de lantaarns. Zelfs vandaag de dag is er een plek in Beijing die Dengshikou heet, de ingang van het originele lantaarnfestival gala. Eten tijdens het Lantaarnfestival: Tangyuan (Zuid-China) of Yuan Xiao (Noord-China) is een kleverige rijstbal die meestal gevuld is met zoete rode bonenpasta, sesampasta of pindakaas. Chinezen geloven dat de ronde vorm van de balletjes en de schaaltjes waarin ze worden geserveerd symbool staan voor familiereünie en dat het eten van Tangyuan of Yuanxiao de familie harmonie, geluk en geluk brengt in het komende jaar. In één woord, het Lantaarn Festival draagt de verwachtingen van de mensen in zich voor een beter leven en voorspoed in het komende jaar.

Moderne lichtmanifestaties zijn ook onmisbaar voor de ontwikkeling van het lantaarnfestival. Zigong, de connotatie van Nanguo Lantern City, ligt in de provincie Sichuan, die werd gevormd in de Qing-dynastie via de Ming-dynastie, heeft een gouden kans voor deze lichtevenementen met zijn eigen geografische voordeel en humanistische omstandigheden. Zigong wordt beschouwd als de oorsprong van het moderne licht omdat het stadsbestuur van Zigong in 1964 het eerste moderne lantaarnfestival organiseerde sinds de oprichting van de Volksrepubliek China. Sindsdien wordt er jaarlijks een lantaarnfestival gehouden in Zigong, dat de unieke stijl van het lantaarnfestival van Zigong vormt.

In de 20e eeuw is het lampionnenfestival een internationaal evenement geworden. Steeds meer organisaties zetten zich in om deze unieke cultuur over de hele wereld te promoten en wij zijn een van de eerste gastheren van het lantaarnfestival in het buitenland. Het Chinese lantaarnfestival is een rondreizende tentoonstelling die in meer dan 35 steden in Europa en de V.S. werd verlicht nadat het op deze plaatsen was geïntroduceerd. De lokale bevolking is ook gewend geraakt aan de nieuwe namen, zoals China lights, Asian Lantern Festival, Dragon Lights en nog veel meer, in plaats van gewoon het Chinese lampionnenfestival waar wij bekend mee zijn.

De afgelopen jaren hebben we deze reizende tentoonstelling naar steeds meer steden gebracht. De schaal van het festival is erg veranderd. Ook de stijl is op verschillende manieren veranderd, zoals met een cultureel thema, een kerstthema, een natuurthema, een oceaanthema en nog veel meer.

Ons doel is om het feest overal te laten plaatsvinden, ongeacht de naam: Chinees Lantaarn Festival, China Lights, Asian Lantern Festival, Christmas Lights, Dragon Lights of andere namen. Ons doel is om het lantaarnfestival de wereld te laten verlichten!