Voorstellingen

We hebben ons eigen, zeer gespecialiseerde team dat het beste en meest professionele talent uit heel China rekruteert voor elk evenement in onze Chinese lichtshow. Onze podiumentertainmentopties variëren van traditionele kunstvoorstellingen zoals gezichtsverandering en vechtkunsten tot populaire acrobatische acts, waaronder contortion en bordspinnen. We nodigen ook lokale talenten uit om deel te nemen aan ons onstage entertainment, wat meer variatie en plezier toevoegt aan het festival!

 

De Chinese cultuur brengt een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten samen die worden beoefend en uitgevoerd tijdens verschillende evenementen en vieringen. Van volksdansen en duizelingwekkende acrobatiek tot weelderige kleding, verrukkelijk eten en ingewikkelde Chinese kunstvormen en handwerk, onze voorstellingen leren mensen over de Chinese cultuur en bieden tegelijkertijd eersteklas entertainment voor het hele gezin.

Galerij

Traditionele Chinese dansen

We werken samen met enkele van de beste Chinese dansers om onze bezoekers de beste Chinese podiumkunstenervaring te bieden die er is. Enkele van de meest adembenemende dansen die je kunt verwachten bij een traditionele Chinese dansvoorstelling zijn de Hofdans, Prins Qin's Cavalerie, Nichang Yuyi, Lintdans, Dai-dans, Tibetaanse dans, Mongoolse dans, de Miao-dans en de Leeuwendans, om er maar een paar te noemen.

Elk van deze dansen heeft een andere betekenis op basis van de tijd waarin de dansen werden gechoreografeerd. De Leeuwendans wordt bijvoorbeeld gebruikt om de viering van het Chinese Nieuwjaar in te luiden. De dans wordt gekenmerkt door een optocht van clowns in een rij in de straten. Twee dansers verbergen zich meestal in een hoofd van papier-maché en dansen van het ene bedrijf naar het andere om geschenken te ontvangen.

De Miao dans daarentegen is een van de oudste en meest beoefende dansen van het land. De dans wordt door de Hmong gebruikt om hun rijkdom te symboliseren door zilver te gebruiken. In de Chinese geschiedenis wordt zilver gezien als een teken van welvaart, geluk en sociale en economische status.

Chinese acrobatiek

Gedurende de lange geschiedenis van China is acrobatiek een onderdeel geweest van de Chinese cultuur. Hoewel sommige van deze acrobatische stijlen erg gevaarlijk lijken, valt niet te ontkennen dat de expertise van de Chinese acrobaten iets is wat je ogen aan het podium gekluisterd houdt.

Hoewel Chinese acrobaten de hele wereld over reizen om hun kunsten te vertonen, is het meestal moeilijk om ze in de meeste landen tegen te komen. Daarom zijn de Chinese Culturele Voorstellingen die we produceren zo'n waardevolle en zeldzame kans om een aantal van de meest adembenemende acrobatiek te zien die je ooit zult zien!

De Chinese acrobatische stijlen zijn verdeeld in twee vormen, namelijk de circusstijl en de martial arts stijl. In de martial arts-stijl, zoals de naam al doet vermoeden, doen de acrobaten een vechtscène in kungfu-stijl na. De acrobaten gebruiken ook verschillende wapens tijdens deze acrobatische spelen.

De circusstijl van Chinese acrobatiek bestaat uit individuele artiesten en een groep acrobaten die verbazingwekkende acts uitvoeren zoals jongleren met lantaarns, balanceren en ongelooflijke gymnastiek.

Chinese kledingstijlen

Een ander kenmerkend aspect van de Chinese cultuur is de kledingstijl. Traditionele Chinese kleding is geëvolueerd gedurende de 3000 jaar dat de Chinese cultuur bestaat.

Er zijn meestal vier verschillende soorten bekende Chinese kleding die al vele eeuwen worden gedragen. Deze kledingstukken zijn de Hanfu, het Tang-pak, de cheongsam en Zhongshan.

De Hanfu-kleding, die dateert van meer dan 4000 jaar geleden, is de oudste van de traditionele Chinese kleding. Tot aan de vorming van de Han-dynastie werd de Hanfu-kleding alleen gedragen door de heersende klasse, een duidelijke indicatie van hoe belangrijk de Hanfu was voor het Chinese volk.

Het Tang-kostuum kreeg zijn naam van buitenlanders die de Chinezen de "Tang"-mensen noemden. Omdat ze voortdurend Tang-kleding droegen, noemden de buitenlanders het Tang-pak. Het Zhongshan pak, aan de andere kant, is een mannenoutfit die voor het eerst werd aanbevolen in 1912 door Dr. Sun Yat-sen.