De kunst van het hoepeldansen

De Chinese cultuur heeft een grote verscheidenheid aan kunsten en voorstellingen voortgebracht, waarvan er veel te zien zijn op de evenementen van China Light. Een van de spectaculairdere Chinese shows die je kunt bewonderen, is de kunst van het hoepeldansen. Een groep acrobaten gebruikt hoepels van verschillende grootte om - zoals de naam al doet vermoeden - doorheen te duiken en allerlei acrobatische hoogstandjes uit te voeren.

Als we in het Westen aan hoepelacrobatiek denken, zien we meestal het beeld van hoelahoepen - het draaien van een hoepel rond het middel, de armen, benen of nek. En hoewel deze vrolijke kunst zeker indrukwekkend is, heeft de Chinese cultuur een andere acrobatische voorstelling met hoepels voortgebracht: de kunst van het hoepelduiken. Het is een zeer populaire discipline voor veel traditionele circusgroepen in China.

Hoepelduiken

Hoepelduiken wordt meestal uitgevoerd door een groep artiesten die houten hoepels van verschillende grootte gebruiken, die op hun plaats worden gehouden door magneten. De artiesten duiken niet alleen door de hoepel, maar doen ook allerlei andere dingen, zoals salto's en andere acrobatische kunsten. Een van de grootste uitdagingen van de artiesten is om de hoogte te bereiken die ze nodig hebben. Tijdens een deel van de voorstelling moet de artiest meer dan 2 meter de lucht in springen om door de vijfde ring te duiken.

De hoepelduikende acrobaten

Artiesten die deze kunst beoefenen noemen hoepeldansen gewoonlijk "de kunst van de zwaartekrachtuitdaging". Soms voeren ze deze traditionele discipline uit met behulp van een kleine trampoline, maar vaak gebruiken de artiesten niet meer dan een dunne mat. De rest komt van spierkracht en jarenlange rigoureuze training.

Voorstellingen van China Light

China Light biedt ook andere soorten optredens om zijn evenementen te verrijken, waarvan er veel erg populair zijn in de VS. Deze twee video's laten voorbeelden zien van het soort optredens dat je van ons kunt verwachten:

https://www.syracuse.com/news/2018/06/chinese_lantern_festival_highlights_the_magical_history_of_chinese_face-changing.html
https://abc7.com/localish/north-carolina-chinese-lantern-festival/5752658/