Verlichtende innovatie - De magie van Stockton Festival

In het hart van Stockton vond een buitengewoon en magisch evenement plaats. Het betoverde niet alleen de zintuigen, maar toonde ook een nieuw hoogtepunt in technologische kunstzinnigheid. Het Stockton Lantern Festival, tegen de achtergrond van een uitgestrekt honkbalveld, vertelde het verhaal van Koda's reis naar het magische bos: een betoverende lichtshow en ervaringsgericht evenement voor alle leeftijden.

Koda's reis door het bos

Centraal in het verhaal van het festival staat Koda, een jonge jongen op avontuur in het regenwoud, tot leven gebracht door levendige kleuren en de dynamische verlichting van de installaties. Deze aanpak, die rijk is aan verhalen, zorgt voor een volstrekt unieke ervaring die gasten in staat stelt en aanmoedigt om deel uit te maken van een fantastisch verhaal.

Een mijlpaal van creativiteit en vindingrijkheid

Voor het eerst werden de ontwerpen en dromen van de afgelopen drie jaar tot leven gebracht en werd de nacht verlicht met een spektakel dat nog nooit eerder was vertoond. De planning, die meer dan drie jaar in beslag nam, was een werk van zowel liefde als innovatie, bedacht tijdens de uitdagende tijden van 2020 toen de wereld nog steeds op slot zat. Geïnspireerd door kindertekeningen en tot leven gebracht in een samenwerkingsverband van afdelingen als Technologie en Innovatie & Creatie, is deze betoverende ervaring een mijlpaal geweest van creativiteit, vindingrijkheid en vooral: doorzettingsvermogen.

Reis door en voorbij de traditie

Het Stockton Festival onderscheidt zich van traditionele lantaarnfestivals. Met computergeprogrammeerde lichten die systematisch kunnen veranderen, biedt het festival een gevarieerde en boeiende visuele ervaring die bezoekers in staat stelt deel uit te maken van de ervaring. Het thema van het magische bos werd naar een nieuw niveau gebracht door de natuurlijke schoonheid van de natuur te versterken, gecombineerd met zowel magie als de magie van technologie.

De meeslepende lay-out in het Stockton Ballpark stelt bezoekers in staat om een alternatieve ruimte binnen te stappen, bijna als een alternatief universum. Dit heeft nog meer impact dan virtual reality, met interactieve producten waarmee bezoekers de verlichting en algehele sfeer kunnen beïnvloeden door middel van immersieve participatie.

Uitdagingen overwinnen met innovatie

Het overstijgen van tradities brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Meer dan 65 containers met handgemaakte lantaarns werden vanuit China vervoerd en geïnstalleerd, waarbij op creatieve wijze gebruik werd gemaakt van de beschikbare ruimte om het magische bos tot leven te brengen. Dit vergde uitgebreide voorbereidingen en innovatieve oplossingen om uitdagingen te overwinnen die zich voordeden tijdens het bouwen. Zo moesten de takken van de 50 ft. hoge boom in het midden van het honkbalveld veilig en stevig worden vastgezet, met behulp van een kraan om de takken hoog genoeg te krijgen en door extra gewichten aan de voet van de boom toe te voegen om tegengewicht aan deze takken te geven. Met behulp van oplossingen als deze werden de uitdagingen overwonnen en werd een naadloze en betoverende omgeving voor iedereen gegarandeerd.

Ga met ons mee op deze betoverende reis

Ons doel is om onvergetelijke herinneringen te creëren voor mensen van alle leeftijden, vreugde te verspreiden en levens over de hele wereld te verlichten. Wij zetten ons in om het leven te verlichten en geluk te verspreiden, en dit komt tot uiting in het Stockton Festival. Terwijl we de grenzen van zowel technologie als creativiteit blijven verleggen, nodigen we je uit om samen met ons de magie en het wonder van onze toekomstige evenementen te ervaren. Laten we samen de wereld verlichten: één festival per keer!