Achter de productie: China Light

De evenementen die worden ontwikkeld en gecreëerd door China Light zijn altijd een wonder om te zien en verbijsteren de toeschouwers. Het festival is zeer gewild, en niet alleen vanwege de geweldige visuals, maar ook vanwege de professionele houding en het vakmanschap van de mensen. Vandaag lichten we een tipje van de sluier op om inzicht te geven in de kundige planning en het harde werk dat aan de basis ligt van elk China Light evenement.

Wat is China Light?

China Light Festival is de Europese dochteronderneming van het internationale evenementontwerp- en productiebedrijf Sichuan Tianyu Culture Communication Co. Ltd.. In China is deze organisatie verantwoordelijk voor veel lichtevenementen, met name voor de jaarlijkse bijdragen aan de viering van het Chinese Nieuwjaarsfestival in de lente. Door de oprichting van een Europese dochteronderneming, met vele succesvolle evenementen op haar naam, heeft Sichuan Tianyu echter bewezen dat Aziatische lantaarnkunst de harten van mensen kan raken, zelfs ver weg van huis.

Het geheim van succes

Maar wat is het geheim van het succes dat de China Light festivals zo populair heeft gemaakt in veel Europese landen? De twee belangrijkste pijlers van het China Light festival zijn vakmanschap en ons immateriële culturele erfgoed. Om de producties te realiseren die het publiek over het hele continent versteld hebben doen staan, is een krachtige traditie die vele generaties teruggaat gecombineerd met moderne technologieën, een hardwerkende organisatie en verfijnd vakmanschap. Het resultaat is duidelijk te zien, maar ook prachtig om te zien.

De productie

Hoewel de tijd en moeite die het kost om de lichtfestivals waar we bekend om staan te produceren steevast enorm zijn, verschillen ze per evenement. Laten we daarom het Jungle Book lantaarnfestival in de Antwerpse Zoo van afgelopen winter als voorbeeld nemen. Voor dit evenement, dat algemeen als een groot succes werd beschouwd, werkten 22 kundige ambachtslieden uit China 40 dagen lang om ervoor te zorgen dat de tentoonstelling klaar was voor vertoning. Tijdens het evenement zorgden 8 ambachtslieden voor het dagelijkse onderhoud. De daaropvolgende ontmanteling duurde 20 dagen en er waren 10 ambachtslieden bij betrokken. Daarnaast worden professionele artiesten uit heel China gerekruteerd om tijdens de festivals indrukwekkende shows te vertonen, zoals gezichtsverwisseling, vechtsporten, acrobatiek en vele andere culturele uitingen.

Evenementen

Ondanks het vele werk dat de productie van China Light's lantaarnkunstfestivals met zich meebrengt, is China Light erin geslaagd om meer dan 30 succesvolle lichtevenementen te organiseren. Er is veel vraag naar deze festivals in veel Europese landen en ze hebben plaatsgevonden in landen als Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. En elk nieuw evenement dat plaatsvindt is niet simpelweg een kopie van het vorige - elk evenement wordt op zichzelf ontwikkeld, met frisse nieuwe ideeën en nieuwe thema's. Het ingewikkelde vakmanschap, het harde werk en de visie die deze evenementen drijven, vormen het recept dat het consistente succes van de China Light festivals mogelijk maakt.