China Light: prachtige Chinese traditie met een modern tintje

De traditionele Chinese lantaarnkunst wordt al eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven. De prachtige waarden zijn gebleven, maar net als bij veel andere tradities gaat China Light met zijn tijd mee. Met een subtiel modern tintje behoudt China Light respectvol de prachtige traditie, maar slaagt erin deze door te geven aan de nieuwe generatie.

Interactief ontwerp

Een manier voor China Light om het publiek echt te betrekken bij hun adembenemende tentoonstellingen en festivals is door de installaties interactief te maken. Van wonderbaarlijke kleurveranderingen tot het creëren van lichtdansvloeren. De kunstenaars zorgen voor een speciale en onvergetelijke ervaring voor mensen van alle leeftijden.

China Light is in staat om samen met hun partners nieuwe, innovatieve manieren te creëren om de lantaarns veilig te delen en tegelijkertijd het publiek erbij te betrekken. Op deze manier slagen de kunstenaars erin om elke keer een uniek verhaal te vertellen en de traditie op een zeer toegankelijke manier door te geven aan een nieuwe generatie.

Aanraakschermen

Tianya Arts & Culture Inc., het zusterbedrijf van China Light, brengt de wondere wereld van de lantaarnkunst naar het publiek in de Verenigde Staten. Dat ook zij met hun tijd meegaan, is te zien aan hun installaties.

Neem bijvoorbeeld de installatie Angel Wings, bekijk de video HIER. Een echte fanfavoriet op alle Lantaarnfestivals. Angel Wings is uitgerust met bewegingssensoren zodat de veren van de vleugels reageren op de armbewegingen van de bezoekers. De reacties van het publiek zijn werkelijk briljant.

Stenen man

Een ander voorbeeld van een interactieve installatie van het zusterbedrijf is de Stone Man, bekijk de video HIER.

De Stenen Man wordt geactiveerd wanneer bezoekers op het ronde lichtkussen stappen. De signalen worden via een looddraad naar de voeten van de Stenen Man gestuurd, die de signalen naar het hart stuurt en geleidelijk de hele display verlicht. Na een tijdje gaat de Stenen Man weer slapen totdat hij weer tot leven komt voor de volgende bezoeker.

Naast de Stenen Man en de Engelenvleugels is er nog veel meer te beleven en te zien tijdens de evenementen van China Light en haar zusterbedrijven. Houd dus in de gaten wanneer er weer een festival of evenement wordt georganiseerd.