China Light Festival: oogverblindende evenementen met een sterke focus op duurzaamheid en het milieu

"Met de groei van ons bedrijf willen we meer maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, afval verminderen en onze medewerkers en bezoekers een duurzaam maar geweldig festival bieden."

China Light Festival is een bedrijf dat het milieu erg belangrijk vindt. Met het oog op de energiecrisis en afvalproblemen over de hele wereld willen we evenementen organiseren die duurzaam en milieuverantwoord zijn. Daarom hebben we een slimme organisatiestructuur bedacht die ons in staat stelt rekening te houden met de behoeften van het milieu en onze impact te minimaliseren. Bovendien werken al onze collega's hard om de natuur en dieren op evenementenlocaties te beschermen.

Duurzame uitwisseling

Een van de duurzame acties van het China Light Festival is het delen van materialen en lantaarnobjecten binnen de Tianyu Art & Culture Group, die haar hoofdkantoor in China heeft en dochterondernemingen in de VS en Duitsland. Onder de vele projecten in Europa en de VS in 2022 en 2023, zijn veel oude lantaarns gerestaureerd door onze ambachtslieden en hergebruikt in onze festivals voor duurzame uitwisseling.

Deze aanpak vermindert het verbruik van grondstoffen aanzienlijk en biedt een uitstekende mogelijkheid om onze lantaarns opnieuw te gebruiken. Bovendien zijn we actief bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen door goede doelen te steunen en het behoud van biodiversiteit, cultuur en erfgoed te bevorderen. Elk jaar verzamelen we feedback van onze medewerkers, bezoekers en alle partijen die betrokken zijn bij de processen en verbeteren we wat we kunnen. Deze aanpak stelt ons in staat om de voorkeuren van de lokale bevolking waar we festivals organiseren beter te begrijpen.

Aanpak voor ecologisch ontwerp

In onze inspanningen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, hebben we een ecodesignbenadering geïmplementeerd voor onze volgende verlichtingsprojecten. Dit betekent dat we verschillende energiebesparende maatregelen nemen, zoals een betere optimalisatie van de verlichting, het gebruik van recyclebare materialen, groene transportlogistiek en recycling van materialen.

Om ons energieverbruik te verminderen, hebben we de afgelopen jaren slimme verlichtingsoplossingen geïmplementeerd, zoals LED-lampen die slechts 3W nodig hebben in plaats van 5W. Als reactie op de toenemende vraag naar energiebesparing hebben we de 8W LED-strips vervangen door 5W LED-strips, die nog efficiënter zijn. Verder overwegen we ook om sfeerverlichtingssets op zonne-energie te introduceren om zo min mogelijk energie te verbruiken. Op deze manier willen we stap voor stap dichter bij energieneutrale evenementen komen.

Minder plastic

We zijn ook van plan om het gebruik van kabelbinders voor eenmalig gebruik te verminderen door "kabelbinders met flexibele lipjes" te gebruiken om verlichtingsapparaten te bevestigen. Deze kunnen eenvoudig worden losgemaakt en zijn dus herbruikbaar. Tegen 2027 hopen we het gebruik van eenmalige kabelbinders met 50% te verminderen, een aanzienlijke besparing. Bovendien werd in 2023 voor het eerst een stoffen omhulsel voor de lantaarnobjecten gebruikt ter vervanging van een omhulsel van schuimplastic. Met de waardering van onze medewerkers zullen we deze aanpak in de nabije toekomst op grotere schaal toepassen.

Transport

We hebben ook doelen gesteld voor groene transportlogistiek. Materialen moeten bijvoorbeeld in containers worden verpakt en vervoerd. Daar valt volgens China Light nog veel winst te behalen. Door de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te verminderen en te hergebruiken worden al flinke stappen gezet. Maar een ruimtebesparende indeling in de containers kan er ook voor zorgen dat er meer materiaal in één container past, wat minder uitstoot veroorzaakt door transport betekent.

Tijdens het evenement

De tomeloze inzet voor een beter milieu gaat ook door bij de evenementen zelf. Denk aan mobiele tickets in plaats van fysieke tickets, een minder vervuilende manier van adverteren en het optimaliseren van openingstijden tijdens werkuren om energieverspilling tegen te gaan. Bezoekers worden ook aangemoedigd om met het openbaar vervoer naar de evenementen te komen. Door onze langdurige samenwerking met onze partners kunnen we ons lichtfestival jaarlijks optimaliseren op basis van volledige communicatie. Vergeet niet dat de samenwerking met China Light Festival niet eenmalig is. Samen hopen we je winter te verlichten en je dromen waar te maken.

Al met al doen we ons best om te werken aan duurzaamheid. Samen met onze partners zet China Light Festival B.V. zich samen met al onze collega's in om van de wereld een betere plek te maken voor iedereen.