China Light: meer dan alleen lantaarns

De artiesten van China Light werken elke dag keihard om de meest fantastische evenementen te creëren. Als je ooit bij een van de magische evenementen van dit bedrijf bent geweest, zul je het daar zeker mee eens zijn. Ze geven je altijd het gevoel dat je door een magische wereld loopt. Ze organiseren deze geweldige evenementen niet zonder reden. Laat ons je meer vertellen over dit prachtige bedrijf.

Chinese lantaarns zijn onlosmakelijk verbonden met de Chinese cultuur. Ze zijn al meer dan duizend jaar in ontwikkeling en hebben de prachtigste vormen. "Een grote uitdaging is de balans tussen het eren van de prachtige, eeuwenoude cultuur en de commercialisering ervan. Bij China Light kunnen we daar heel goed mee omgaan. In feite hebben we het hervertellen van de cultuur als doel en gebruiken we commercialisering als middel om dat te doen. We zijn er nu al 12 jaar in geslaagd om deze prachtige culturele waarden te behouden."

Hoogtepunten

Al deze ervaring in het creëren van deze prachtige evenementen komt tot uiting in verbluffende werken. De kunstenaars hebben bijvoorbeeld geleerd hoe ze de installaties kunnen programmeren om van kleur te veranderen. Neem bijvoorbeeld de prachtige vlinderboom, de galerij met paarse wingerdbloemen, de haaiengalerij of de majestueuze pauw.

Maar naast deze bijzondere installaties onderscheidt China Light zich ook met verhalende lichtobjecten. Goede voorbeelden hiervan zijn het "Alice in Wonderland" evenement of "Jungle Book". Kinderen zijn hier dol op en ouderen herbeleven de prachtige films en verhalen opnieuw door deze meeslepende installaties.

Alsof dat nog niet genoeg is, kan China Light ook interactieve installaties maken. Bijvoorbeeld de caleidoscoop, de maanlichtschommel en de interactieve draagbare LED-dansvloer. Dit soort kunstwerken zorgen voor een complete beleving. Kortom, China Light maakt van zichzelf een uniek bedrijf door unieke materialen, traditioneel vakmanschap en grenzeloze innovatie.

Uitdagingen

Het is zeker niet gemakkelijk om evenementen van dit kaliber keer op keer te organiseren. Het vergt veel planning, inzicht en creativiteit. De maatregelen rondom Covid-19 maken het er ook niet makkelijker op. "De preventiemaatregelen rond Covid 19 moeten volledig worden overwogen om de gezondheid van onze bezoekers en werknemers te waarborgen," zegt China Light. "Daarnaast hebben we ook te maken met de planningsuitdagingen van onze artiesten. Denk bijvoorbeeld aan visumkwesties, vluchtkwesties en natuurlijk de technische uitdagingen zoals de levering van de materialen en internationale logistieke kwesties." Al met al is het een hele uitdaging. Maar de professionals van China Light doen het altijd met zorg en passie, zodat het publiek een onvergetelijke ervaring krijgt.

Adres

China Light Festival B.V.
Weena Zuid 130 (Unit 431)
3012 NC Rotterdam
Nederland