China Light presenteert Alice in Wonderland

Wie China Light kent, weet dat we garant staan voor spektakel. En dat zal zeker gelden voor dit evenement. De Zoo van Antwerpen is een plek waar je allerlei wonderen der natuur vindt. Om elke hoek ontdek je spannende en majestueuze dieren, prachtige vergezichten en gazons met de meest kleurrijke bloemperken. Je kunt er goede vrienden ontmoeten of nieuwe maken. Dus als je de Antwerpse ZOO bezoekt, waan je dan in een wonderlijk avontuur vol ontdekkingen, net als Alice in Wonderland.

Alice in Wonderland is het thema van dit spectaculaire evenement. In het park vind je allerlei lichtkunstwerken in de stijl van dit sprookjesachtige, spannende verhaal.

Wat kunt u verwachten?

Mevrouw Kathleen uit de dierentuin van Antwerpen kent de leukste onderdelen van het evenement al en kan ons er alles over vertellen: "dit evenement heeft prachtige, kleurrijke kunstwerken, vrolijke prints en een prachtige afwerking van elke installatie. Tussen de vele uiteenlopende installaties kun je net als Alice onder een zeven meter hoge tafel lopen. Er is ook een letterlijke 'catwalk' waar je door een kat van dertig meter kunt lopen. Als klap op de vuurpijl hebben we de grootste theepot van België, die je zeker niet wilt missen."

Wat maakt dit evenement zo speciaal?

Alice in Wonderland is natuurlijk niet gebaseerd op de werkelijkheid. Er waren dan ook bijna geen grenzen aan de gekke ideeën. Van gigantische paddenstoelen tot een zee van theekopjes. Dit verhaal leent zich voor creativiteit.

Het bijzondere aan China Light dit jaar is dat er twee verschillende evenementen zijn. ZOO Planckendael heeft voor het eerst ook een lichtfestival: Dinolights, waar je de wereld van gigantische dinosaurussen kunt verkennen. Geheel in de unieke China Light stijl.

Dit wil je niet missen

Zowel Alice in Wonderland in Antwerp ZOO als Dinolights in Planckendael ZOO zijn te bezoeken van 3 december 2021 tot en met 16 januari 2022. Ben je benieuwd naar beide shows? Dan heb je geluk want er zijn ook combitickets verkrijgbaar. Hier kun je een bezoek aan beide festivals combineren.

Evenementen met een goed doel

China Light is niet zomaar een organisatie. Met alle evenementen, festivals en shows willen we bewustzijn creëren over de bescherming van onze natuur. Er gebeuren veel nare dingen in de wereld, zoals de achteruitgang van het milieu, het uitsterven van dieren en de verstoring van het ecologisch evenwicht. Iedereen beseft dat, maar we raken eraan gewend om de gelukskaart te spelen of ervoor te kiezen om het te negeren. We moeten nu iets doen. Daarom kiezen we ervoor om met onze evenementen een boodschap uit te dragen door deze kwestie via visuele middelen kenbaar te maken.

We willen ook af van het stoffige imago van Chinese lantaarns. We willen laten zien dat onze lantaarns niet alleen beperkt zijn tot Chinese stijlen. We willen evenementen ook gebruiken als communicatieplatform. Daarbij willen we betekenisvolle, krachtige en interessante boodschappen overbrengen. Zoals de bescherming van natuur en dieren.