China Light verandert dierentuin Planckendael deze winter in een lichtgevend insectenparadijs

Keer op keer weten de kunstenaars van China Light hun publiek te verbazen met oogverblindende tentoonstellingen met de mooiste creaties. Het team verstaat zijn vak heel goed en bezoekers verlaten de evenementen werkelijk altijd enthousiast. Het lijkt zeker dat dit ook het geval zal zijn voor het komende evenement. China Light zal deze winter Planckendael ZOO verlichten. Het thema: Reuzeninsecten en degenen die ze eten. Klinkt als een waar spektakel, toch?

Een spannende ontmoeting

Veel mensen vinden een ontmoeting met insecten spannend of zelfs een beetje eng, maar er valt veel te leren over deze over het algemeen kleine wezens. Vooral omdat de kunstenaars van China Light de beestjes zo groot boetseren dat je oog in oog komt te staan met reusachtige versies van de insecten.

Bezoek de bijen in een prachtige bijenkorf en vervolg je pad tussen de poten van een torenhoge spin. Maak je geen zorgen, hij zal niet bijten! Als je durft, kun je zelfs op zoek gaan naar een supergrote vogelspin of de prachtig verlichte paden volgen naar de bijzondere bidsprinkhaan.

Duurzame samenwerking

Het is niet de eerste keer dat China Light samenwerkt met Planckendael ZOO. Zo konden bezoekers al eerder genieten van imposante, reusachtige dinosaurussen tijdens het Dinolights evenement. In de komende wintermaanden wordt het lichtavontuur met insectenthema dus toegevoegd aan deze prachtige samenwerking.

Plan je bezoek!

Nu al enthousiast om in de insectenwereld te duiken? Bekijk onze geweldige video voor de GIANT BUGS AND THOSE THAT EAT THEM hier en geniet van het spektakel van de makers van China Light!

Over China Light

Van reusachtige dinosaurussen tot het leven in de diepste krochten van de oceaan. China Light heeft al talloze tentoonstellingen gemaakt. In combinatie met kleurrijke installaties en meeslepende creaties probeert China Light ook een sociale boodschap over te brengen. Een die gaat over het behoud van alle prachtige flora en fauna die de aarde vandaag de dag nog steeds heeft. Door lantaarnfestivals te houden op prachtige traditionele Chinese wijze, willen de kunstenaars laten zien wat voor moois er allemaal op aarde leeft en geleefd heeft. China Light heeft dus een prachtige sociale en educatieve waarde, naast dat het gewoon heel leuk en mooi is.