Dinolampen van China Light

Een wereld vol prehistorische dieren van kolossale proporties, prachtige wezens in kleurencombinaties die je nog nooit eerder hebt gezien, een magische wandeling door een adembenemende dierentuin. Kan iemand zich nog meer wensen? Je beleeft het tijdens het Dinolights evenement in dierentuin Planckendael.

Zoals bij elk China Light evenement begint het avontuur op de tekentafel. Hier maken we de ontwerpen. Van de dinosaurussen tot alle andere onderdelen die een rol spelen in de magische route door het park. Zodra het installatieplan is gemaakt, begint het echte werk. Elke werkdag wordt het team onderverdeeld om de dagelijkse taken uit te voeren. De een is hard bezig met het aansluiten van alle bedrading, de ander controleert of alle lampen in de installaties werken enzovoort. Dat is een hele klus: "We installeren het lichtobject één voor één op basis van het plan. Aan het eind doen we aanpassingen als ze allemaal klaar zijn."

Uitdagingen

Het bouwen van zo'n evenement is niet eenvoudig, zeker niet in deze tijden: "We hebben te maken met een serieuze tijdsdruk voor het project, vooral tijdens deze pandemie. We moeten veel aandacht besteden aan de gezondheid en hygiëne van ons team. Ons team zal bijvoorbeeld wekelijks testen uitvoeren om ieders gezondheid te garanderen. Daarnaast worden we geconfronteerd met een aantal technische uitdagingen. Bijvoorbeeld de installatie van een 30 meter lange T-rex. Hiervoor hebben we een kraan nodig die past en die de klus kan klaren. Het is altijd een uitdaging om grote installaties op een effectieve en veilige manier te plaatsen. Maar we zijn erg gemotiveerd en gaan deze uitdagingen graag aan om onze bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. We hopen dat ze echt van het evenement zullen genieten en een geweldige tijd zullen hebben met familie en vrienden".

Dinolights evenement

Dit wordt zeker een onvergetelijk evenement. Zoals eerder gezegd zal er een spectaculaire 30 meter lange tyrannosaurus te zien zijn. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. China Light heeft echt uitgeblonken in het creëren van een prachtige sfeer, vol met bijzondere dinosaurussen en andere decoraties. Een wandeling door dit prachtige dierenpark doet je even vergeten dat we in een wereld leven waar de pandemie al zo lang heerst.

Dierentuin Planckendael is een ideale partner voor dit evenement: we werken samen met Planckendael om het meest geschikte thema voor elk jaar te bedenken, gebaseerd op verschillende factoren. Wat gaat er bijvoorbeeld goed met het park? Welke thema's spelen een grote rol in de wereld en welke verhalen zijn populair? Samen komen we altijd tot een mooi thema, net als dit. Nieuwsgierig geworden? Koop een kaartje en ervaar het zelf!