Verlichte evolutie: een magische reis door de tijd

Stel je een reis door de tijd voor. Terug naar de tijd toen de aarde het leefgebied was van heel andere organismen. Het is mogelijk, met China Light's verlichte evolutie-evenement. Je reis begint ongeveer vijfhonderd miljoen jaar geleden, waar het prille begin van het leven vorm krijgt. Ga je met ons mee op deze reis door de eeuwen heen?

Le Jardin des Plantes vormt het decor voor een prachtige ontdekkingsreis langs alle wezens die ooit op aarde hebben rondgelopen. Je reist door de tijd in chronologische volgorde. Te beginnen met het ontstaan van het leven, ook wel bekend als het Precambrium en Cambrium. Hier leer je de bijzondere vormen kennen die het leven op aarde toen aannam.

Dan reizen we naar het tijdperk waarin het leven zich voornamelijk afspeelde in diepe wateren. Het tweede tijdperk in de geschiedenis van de aarde. Mysterieuze gevinde wezens en enorme drijvende kwallen. En zo reizen we steeds verder door de tijd, tot we oog in oog komen te staan met gigantische, indrukwekkende dinosaurussen. Alles natuurlijk in de prachtige stijl van China Light.

Geweldige locatie

De organisatie van de evenementen is erg blij met de locatie van deze tentoonstelling: "We hebben het geluk dat we een locatie hebben met veel plantages. We proberen de structuren tussen de plantages te monteren. Als de avond valt, lichten de structuren op en is het moeilijk om de echte plantages van de kunstvarens te onderscheiden. Het resultaat is dus verbluffend. Door de grote omvang van deze structuren wekken we de indruk een bos binnen te gaan."

Betoverende reis

Zoals elk evenement van China Light is ook Illuminated Evolution er een om nooit te vergeten. De combinatie met het prachtige decor van de Jardin des Plantes in het Natuurhistorisch Museum in Parijs zorgt voor betoverende beelden. Dat moet ook wel, als je bedenkt dat de ontwikkeling van dit evenement, van tekentafel tot uitvoering, ongeveer negen maanden in beslag nam. Maar het is het allemaal waard: "Het moment waarop kinderen de opening van de bek van de T-rex zien, die opwinding, is verbazingwekkend. We zijn erg blij dat onze installaties eindelijk aan het publiek getoond kunnen worden." Er is zelfs een moment tijdens je reis waarop je in de bek van een gigantische tyrannosaurus rex loopt. Tenminste, als je durft....

De tentoonstelling loopt van 29 november tot 30 januari en is te bezoeken van 18.00 tot 23.00 uur. Je kunt van tevoren kaartjes kopen op de website van Jardin des Plantes. Zie ik je daar?

https://www.mnhn.fr/fr/exposition-evenement/l-evolution-en-voie-d-illumination