Interactieve Chinese lantaarns brengen een klassiek verhaal tot leven

Mowgli, Baloo en Shere Khan zijn slechts drie van de vele iconische personages die voorkomen in Rudyard Kipling's "Jungle Boek". Het verhaal is over de hele wereld populair en vormde de inspiratie voor ons lampionnenfestival in de Zoo van Antwerpen in België, getiteld Jungle Book Light Festival, dat elke avond duizenden bezoekers trekt.

We werken nauw samen met al onze partners om hun ideeën tot leven te brengen en tegemoet te komen aan hun geografische en missiegerichte behoeften. In samenwerking met de Antwerpse Zoo namen we Belgische bezoekers mee op een reis door Kipling's meesterwerk - waarbij we de belangrijke boodschappen van natuurbehoud en natuurlijke schoonheid verweefden en stimuleerden - door middel van levensechte lantaarns, dynamische effecten en verlichting, optredens, handwerk en gastronomische gerechten.

https://www.youtube.com/watch?v=v16X-Y0C7Jc

Om het Festival zo onderhoudend en boeiend mogelijk te maken, hebben we ons gericht op het vertellen van hun verhaal met lantaarndisplays waar bezoekers zich fysiek mee bezig konden houden. Het resultaat was een lantaarntentoonstelling die eruitzag als een levensecht, interactief prentenboek voor kinderen!

We hebben de hele ervaring afgestemd op de Belgische bezoekers. Het genre van het stripboek is bijvoorbeeld erg populair in België, dus voor het Jungle Book Light Festival gebruikte ons team inspiratie uit de kleuren en compositie die veel voorkomen in stripboeken om de meest memorabele scènes uit het verhaal na te spelen.

Om enkele van de spannende scènes uit het originele boek levendig weer te geven, gebruikte het Tianyu team dynamische technologie om geanimeerde lantaarns te maken, waaronder apen die van tak naar tak bewegen, een tijger die Mowgli bespringt en een interactieve knop waarop bezoekers konden drukken om een boa constrictor een tijger te zien inslikken.

Het maken van Jungle Book Light Festival omvat ook onze missie van natuurbehoud en het behoud van de natuurlijke schoonheid van de aarde. Niet alleen kunnen de meeste van deze lantaarns worden hergebruikt in Tianyu lichtfestivals over de hele wereld - het verhaal van "The Jungle Book" moedigt bezoekers ook aan om in harmonie met de natuur te leven.

We hebben je meegenomen achter de schermen van hoe we met partnerlocaties werken om aan hun unieke behoeften te voldoen en hoe we hun boodschap over natuurbehoud versterken.

We hopen dat je genoten hebt van dit kijkje in de keuken van China Light Festival B.V., Lantern Festivals. Welk verhaal wil jij vertellen op je volgende festival?