Mini-mondes en voie d'illumination: een fantastische reis door onbekende werelden

Zou het niet spannend zijn om eens in een wereld te duiken die voor veel mensen nog bijna helemaal onbekend is? Het soort wereld waarvoor wij als mensen bijna te groot zijn om alles met het blote oog te ontdekken. Wat als we zeggen dat je de kans hebt om alles over deze kleine werelden te weten te komen. Kom naar de Jardin des Plantes in Parijs en ga op reis in de wondere wereld van kleine wezens. Van mijten en vlooien tot zelfs bacteriën en virussen.

Een ongekend belangrijke rol

Je vraagt je misschien af waar deze prachtige reis door allerlei werelden jullie allemaal heen zal brengen. Daarvoor moeten we inzoomen op dingen die veel kleiner zijn dan wijzelf. Het feit dat deze wezens kleiner zijn, maakt ze niet minder belangrijk. Vaak spelen microscopisch kleine soorten een belangrijke rol binnen ecosystemen. Denk bijvoorbeeld aan de voortplanting van planten door bestuiving, het reguleren van populaties door predatie of het recyclen van organisch materiaal. Omdat we ze niet kunnen zien, vergeten we ze vaak. Daarom staan ze in de schijnwerpers tijdens dit China Light evenement.

Miljoenen keren vergroot

Voor sommige evenementen werken de kunstenaars van China Light met echte schaalmodellen. Denk bijvoorbeeld aan dinosaurussen of walvissen. Voor dit evenement gaat het er echter heel anders aan toe. Nu moeten de kunstenaars sommige wezens miljoenen keren uitvergroten. Dit geeft bezoekers de unieke kans om deze organismen in het scherpst van de snede te ontdekken. Ontdek bekende soorten zoals miljoenpoten, zeugjes en glimwormen, maar ook mysterieuzere soorten zoals springstaarten en de verrassende waterberen.

De bijdrage van China Light

De installaties van alle wezens die je zult zien zijn ontworpen in samenwerking met het National Museum of Natural History in Parijs en worden geproduceerd door China Light Festival. Het creatieve bedrijf uit Sichuan eert oude tradities met een moderne benadering. Zo creëren ze adembenemende en educatieve evenementen. Terwijl deze originele installaties allemaal verlicht worden met energiezuinige Ledlampen, zet het museum zich ook in voor energiebesparing. De openingstijden van dit jaar zullen resulteren in een energiebesparing van 20% ten opzichte van vorig jaar.

Vanaf 14 november kunnen alle nieuwsgierige bezoekers zich onderdompelen in Mini-mondes en voie d'illumination in de Jardin des Plantes en genieten van honderden sculpturen in een prachtige omgeving. Bekijk de video hier.