Poëzie en rust in het hart van Parijs

Evolution en voie d'illumination door China Light in samenwerking met het Museum National d' Historie Naturelle: "poëzie en rust in het hart van Parijs".

Parijs, de stad van de liefde, heerlijke patisserie en schitterende chansons. Maar de hoofdstad van Frankrijk is ook de thuisbasis van Le Jardin des Plantes, een adembenemende botanische tuin die dit jaar gastheer was van een prachtig evenement van China Light. Bezoekers smulden van het Evolution en voie d'illumination-evenement.

Tijdens deze tentoonstelling, gemaakt door de kunstenaars van China Light, reizen bezoekers op één avond 600 miljoen jaar door de tijd. Ze zullen versteld staan van de kleurrijke en zeer gevarieerde installaties.

Lof van de pers

Ook de Franse pers is op de hoogte van het evenement en heeft de samenstelling van de installaties al geprezen. De Franse krant Réforme schreef bijvoorbeeld het volgende: "Een even leerzaam als mooi evenement, en niet alleen bedoeld voor de jongste bezoekers. Gezinnen, maar ook volwassenen en senioren komen genieten van een beetje poëzie en rust in het hart van Parijs. Zodra de poorten opengaan, gebeurt er iets magisch. Zelfs de meest onstuimige kinderen in het park komen tot rust." Ook France Inter is vol lof over het project: "de Evolution en voie d'illumination combineert kunst, wetenschap en poëzie. Je kunt de biodiversiteit van het verleden bewonderen terwijl je je laat meeslepen door de magie van licht." Tot slot nam het nieuwsmagazine Challenges ook de tijd om het evenement te beoordelen: "Als derde in een reeks 'verhelderende' tentoonstellingen is deze spectaculaire herziening van de evolutie een activiteit die niet gemist mag worden door nieuwsgierige kleintjes die niet bang zijn voor een nachtelijke reis om deze vreemde beesten van lang geleden te ontmoeten."

De bezoekers zijn enthousiast

Wanneer bezoekers van het evenement wordt gevraagd hoe ze de tour hebben ervaren, is hun enthousiasme onverminderd. Superlatieven als adembenemend, verbazingwekkend en extraordinair volstaan niet. "Het is magisch en vooral... wat een werk om deze gigantische installaties te maken. Zorg dat je het niet mist, het is geweldig!", zei een van de bezoekers. Een goede reden om de komende evenementen van China Light in de gaten te houden, want als ze in de buurt zijn, wil je het zeker niet missen.