Handwerk & Aziatisch genieten

 

We bieden traditioneel Chinees handwerk aan tijdens onze lantaarnfestivals en lichtshows. Dit is een culturele component die de levensstijl en geschiedenis van de Chinese bevolking laat zien. Sommige displays zijn uniek voor het lampionnenfestival en zijn elders niet te vinden. Enkele van onze traditionele kunstnijverheidsvoorstellingen zijn het beschilderen van suiker, het beschilderen van namen, het beschilderen van binnenflessen en kalligrafische schilderijen. De oude kunst van het suikerschilderen bestaat uit het schilderen van operafiguren, bloemen en dieren met suiker. Het eindresultaat is zowel eetbaar als decoratief. Naamschilderen combineert kalligrafie met levendige beelden. Het ziet eruit als een schilderij maar is eigenlijk een prachtige weergave van iemands naam. Bij het schilderen van binnenflesjes, ook wel bekend als het beschilderen van snuifflesjes, worden prachtige figuren in doorzichtige glazen flesjes geschilderd. Bij het schilderen met kalligrafie worden gekleurde stiften gebruikt om traditionele Chinese culturele elementen zoals lantaarns, papieren waaiers en paraplu's te versieren. Al deze artistieke processen zijn culturele ervaringen op zich.

 

Galerij

Tianyu biedt demonstraties van kunsten en ambachten die geworteld zijn in de eeuwenoude artistieke traditie van Chinese handschilderkunst. Chinese schilderkunst is een van de oudste bekende kunstvormen. Onze reizende tentoonstellingen bieden een ervaring die de geest en schoonheid van de Chinese cultuur belichaamt.

Chinese handschilderkunst legt de nadruk op de beweging en dynamische beweging in het leven. In tegenstelling tot een stilleven of een formeel portret, worden in Chinese kunstnijverheid vaak personages of scènes afgebeeld die levend lijken, in beweging en bevroren in de tijd.

Traditionele Chinese schilderkunst wordt gemaakt met een penseel ondergedompeld in zwarte inkt of gekleurde pigmenten en beeldt meestal landschappen of verhalende onderwerpen uit, terwijl bij suikerschilderen alleen hete, vloeibare suiker wordt gebruikt om platte of driedimensionale figuren te maken. Deze artistieke stukken zijn zowel representatieve als decoratieve kunstwerken die kunnen worden gebruikt om huizen en kantoren te versieren, als speelgoed of traktatie voor kinderen, of kunnen worden gekocht als cadeau voor anderen die willen delen in de Chinese culturele ervaring.

Wij bieden artistieke diensten en handwerken aan, waaronder:
● Suikerverfschilderij
● Naamschilderij
● Schilderij binnen
● Handtekenen

Suiker Schilderen

Suikerschilderen is een traditionele Chinese volkskunst waarbij hete, vloeibare suiker wordt gebruikt om figuurtjes te maken die zowel mooi als eetbaar zijn. We gebruiken suikerschilderen om feestelijke voorwerpen te maken zoals operafiguren, dieren en bloemen.

Klanten draaien aan een wiel waarop elke beschikbare artistieke figuur staat afgebeeld, en dan maken we de kunst door hete suiker op een plat oppervlak en een houten stokje te sprenkelen. Eenmaal gedroogd is het eindproduct vergelijkbaar met een lolly, maar dan in de vorm van een prachtig figuurtje dat zowel speelgoed is als een snack die populair is bij kinderen. Ze zijn er in veel verschillende vormen en maten, en met eetbare kleurstoffen kun je details en kleuren maken die het kind in ons allemaal enthousiast maken.

Naam Schilderen

Naamschilderen is de kunst om iemands naam te gebruiken om een kunstwerk te maken. Het is een populair cadeau voor kinderen of volwassenen als aandenken. We combineren kalligrafie en afbeeldingen om een prachtig artistiek stuk te maken dat kan worden gebruikt om een naam weer te geven zodat de hele wereld hem kan zien.

Bij deze Chinese kunstvorm worden letters getekend als karakters of natuurelementen zoals dieren, bomen, koningen en koninginnen of mythologische figuren zoals de draak of de feniks. Soms wordt alleen de eerste letter van elke naam afgebeeld en soms wordt de hele naam getekend met artistieke karakters. In beide gevallen maken we een kunstwerk dat een verbinding legt met de Chinese cultuur door alleen levendige beelden en een naam te gebruiken.

Schilderij binnen

De kunst van het binnenschilderen is werkelijk uniek en ontstond in het begin van de 19e eeuw. Het proces werd oorspronkelijk ontwikkeld om snuifflesjes te versieren, maar wordt nu gebruikt om een ornament te maken op elk transparant materiaal.

Het proces van binnenschilderen vereist veel vaardigheid, tijd en concentratie. Om het gewenste effect te creëren, moeten onze kunstenaars een afbeelding naar achteren schilderen met een speciaal penseel dat door de hals van de fles wordt gestoken. Dit nauwgezette proces vereist precieze streken en weinig ruimte voor fouten. Flessen kunnen soms dagen duren voor een eenvoudige kalligrafie of weken en maanden voor een gedetailleerde schildering. Het eindresultaat is een fantastisch kunstwerk dat de aandacht trekt en gebruikt kan worden om elke ruimte te versieren.

Handtekening

Handtekenen is het proces waarbij we met gekleurde stiften traditionele Chinese culturele elementen versieren. Dit kunnen onder andere lantaarns, waaiers en paraplu's zijn.

Bij lantaarns maken we gebruik van handtekeningen om afbeeldingen en details te creëren die opvallen als de lantaarn eenmaal verlicht is en is opgehangen, op het water gezet of in de lucht gezet. We gebruiken handtekeningen om details, beelden en natuurscènes te creëren op waaiers en paraplu's zodra deze geopend en in volle zicht zijn. Met de hand tekenen is een geweldige manier om schoonheid toe te voegen aan zowel traditionele Chinese elementen als persoonlijke decoratieve voorwerpen.

Deze traditionele Chinese kunsten en ambachten zijn slechts enkele van de vele culturele attracties waarvan je kunt genieten als je een van onze Chinese cultuurfestivals bijwoont. Kijk op onze Home-pagina voor meer informatie over onze komende evenementen of neem online contact met ons op.

Aziatisch gastronomisch

Het Lantaarnfestival, ook bekend als het Lentelantaarnfestival, is een Chinees festival dat wordt gevierd op de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese maankalender. Dit is de laatste dag van de traditionele Chinese nieuwjaarsvieringen. Na verloop van tijd is het uitgegroeid tot het populairste lantaarnfestival en lichtevenement in China. Nu de technologie is verbeterd, gebruiken we elektriciteit om de lantaarns te verlichten, terwijl we dezelfde traditionele vaardigheden gebruiken om lantaarns te maken. Er zijn veel thema's die gebruikt kunnen worden, zoals dieren, planten, zeedieren, Chinese cultuur, internationale architectuur, ruimte, geschiedenis, oude verhalen en nog veel meer. Naast een wandeling langs prachtige lantaarns kunnen er nog veel meer elementen worden toegevoegd, zoals optredens, dinosaurusattracties, lantaarnspeeltuinen, authentieke eetkraampjes, culturele tentoonstellingen en nog veel meer. Alle rondreizende festivalactiviteiten bieden eindeloos veel plezier! Boek ons vandaag nog voor je volgende evenement.