China light presenteert deze winter drie verbluffende evenementen: dino lights, alice in wonderland en verlichte evolutie

De getalenteerde creatieve kunstenaars van China Light zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het voorbereiden van drie prachtige evenementen. De evenementen zijn deze winter te bezoeken en zorgen voor een adembenemende ervaring. Ontdek de ene verrassing na de andere bij Dino Lights, beleef een ware sprookjeswereld bij Alice in Wonderland of reis door de tijd met Illuminated Evolution.

Maar wat kun je verwachten op een evenement georganiseerd door China Light? We nemen de hoogtepunten met je door.

Dinolights

Dierentuin Planckendael in Mechelen is het toneel geworden van enorme dinosaurussen. Sta oog in oog met een woest spannende T-rex of bewonder de andere prehistorische reptielen die lang, lang geleden op aarde rondliepen. Of... kijk omhoog! Wist je dat sommige dinosaurussen ook kunnen vliegen? In de prachtige dierentuin kom je maar liefst 66 composities tegen. China Light heeft hier met man en macht aan gewerkt. Zo'n honderd kunstenaars zijn de afgelopen negen maanden bezig geweest met het bedenken, ontwerpen en maken van alle composities. Dino Lights is zeker een bezoekje waard.

Alice in Wonderland

Wie kent het magische verhaal van Alice in Wonderland niet? Het is een prachtig verhaal met eindeloze verbeelding. Het ideale recept voor China Light om een magisch evenement te creëren. Van maar liefst 82 ton staal, 18000 energiezuinige lampen in 15000 meter kabel en 22000 meter satijn hebben de kunstenaars 3200 lichtobjecten gemaakt. Deze komen in de vorm van 103 betoverende composities die je niet wilt missen. Wandel door de 30 meter lange kat of laat je meeslepen door een van de 203 andere kleurrijke wezens en creaties.

Verlichte evolutie

Dit evenement is een geweldige ervaring voor elke geschiedenisliefhebber. In het Nationaal Natuurhistorisch Museum in Parijs beleef je een spannende reis door de tijdperken die onze aarde heeft gekend. Maak kennis met alle bijzondere wezens die op de planeet hebben geleefd. We kunnen nu al verklappen dat ze er in de meest bijzondere vormen zijn. Natuurlijk zijn alle composities in de prachtige, ongeëvenaarde stijl van China Light. 150 kunstenaars hebben samengewerkt om dit evenement te creëren. Dat is goed te merken, want de 98 composities zijn zichtbaar met uiterste zorg en precisie gemaakt. Maar liefst veertigduizend lampjes waren hiervoor nodig, verspreid over vijf kilometer aan kabels. Ongelooflijk maar waar!

Wil je een van de evenementen bezoeken?

We kunnen ons goed voorstellen dat je superenthousiast bent geworden bij het zien van de foto's en beschrijvingen. Gelukkig kun je de evenementen deze winter nog bezoeken. Koop je tickets online en geniet van de onvergetelijke ervaringen die China Light met zich meebrengt.