De voorbereiding en creatie van nieuwe projecten: een werk van precisie en toewijding

Het maken van de installaties die zoveel bezoekers tijdens de evenementen van China Light versteld doen staan, vergt tijd en inspanning. Voor elk evenement gaan de kunstenaars de tekentafel rond om iets te bedenken waarmee ze de gasten kunnen verrassen. Dit moet tot in het kleinste detail worden uitgedacht. Van het frame tot het kleurgebruik en van de plaatsing van de lampen tot de bedrading. We nemen je mee voor een kijkje in de keuken van China Light.

Om je een goed voorbeeld te geven, vertellen we je alles over een spectaculair ontwerp: de drakenlantaarn. Stap voor stap vertellen we hoe we van het ontwerp tot de uiteindelijke productie komen.

De kop van de draak

Van schetsen op papier tot een gedetailleerde blauwdruk en ontwerp op de computer. Een enorme klus en een precisiewerk. Met de juiste programma's kan het ontwerp zo ver worden uitgewerkt dat de bouwers precies weten waar ze naartoe gaan en wat ze moeten doen. Het is tijd om het skelet te maken. De staaldraden worden in precies de juiste vorm gebogen en alle afzonderlijke onderdelen worden aan elkaar gelast. Het buigen van het staal is geen giswerk, maar kan nauwkeurig worden nagetekend vanaf een reusachtige tekening. Honderden staaldraden vormen uiteindelijk het indrukwekkende skelet van de drakenkop.

Montage van het systeem

China Light zou China Light niet zijn als de installatie niet was voorzien van verlichting. Ontelbare LED-lampjes en gloeilampen zijn door het steeds complexer ogende skelet geweven. Deze lampjes moeten de drakenkop het spectaculaire Chinese lantaarngevoel geven.

Alle kleuren van de regenboog

Natuurlijk is de drakenlantaarn voorzien van de mooiste kleuren. De gekleurde zijdeachtige doeken worden om het stalen frame gewikkeld en bevestigd. De draak begint echt ergens op te lijken. Het lijmen van de doeken is weer een precisiewerkje. In de voorbereiding zijn de doeken op maat geknipt. Om het ontwerp van extra details te voorzien, worden dingen als schaduwen toegevoegd met spuitverf. Het einde is in zicht en wat een bijzonder en complex proces is dit. En dan te bedenken dat er tijdens een evenement van China Light nog veel meer installaties worden gemaakt. Gelukkig hebben we de beschikking over een groot, gepassioneerd en gedreven team dat tot het uiterste gaat om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen.